Een hooggevoelig kind herkent u vaak aan verschillende kenmerken. Maar aan welk gedrag kunt u een hooggevoelig kind eigenlijk herkennen? Hooggevoelige kinderen hebben vaak behoefte aan regelmaat en ze hebben langer de tijd nodig om bepaalde dingen of gebeurtenissen te verwerken of accepteren. Daardoor worden hooggevoelige kinderen vaak minder goed begrepen door ouders en familieleden, maar ook door leraren en leraressen. Het is dan ook belangrijk dat hooggevoelige kinderen in Etten-Leur of elders in Nederland voldoende begeleiding en ondersteuning ontvangen. Zo neemt het zelfvertrouwen toe en presteren ze beter. Wilt u daar hulp bij ontvangen? Kies dan voor Limattivo in Etten-Leur voor de juiste begeleiding van hooggevoelige kinderen.

Een hooggevoelig kind: de kenmerken

Een hooggevoelig kind herkent u aan verschillende kenmerken, waaronder:

  • Het kind denkt eerst na voordat hij of zij handelt;
  • Het kind beleeft intense emoties;
  • Het kind raakt snel overprikkeld en van slag;
  • Het kind heeft moeite met veranderingen;
  • Het kind is perfectionistisch;
  • Het kind heeft moeite met concentreren;
  • Het kind heeft vaak een vol hoofd;
  • Het kind ervaart vaak pijn in buik, benen en hoofd.

Bel mij vandaag nog

Wil je weten hoe jouw hersenen of die van je kind werken?

Begeleiding van hooggevoelige kinderen bij een specialist in Etten-Leur

Een van de kenmerken van een hooggevoelig kind is dat ze hij of zij zich vaak onbegrepen voelen. Dit kan van invloed zijn op hun ontwikkeling, bijvoorbeeld op hun schoolprestaties. Bij Limattivo in Etten-Leur bieden we professionele ondersteuning en begeleiding aan hooggevoelige kinderen. Samen gaan we op zoek naar methoden die werken, want ieder kind verdient een fijne schoolperiode en een zorgeloze jeugd.

Vraag meer informatie aan over hooggevoeligheid

Wilt u meer weten over de kenmerken van een hooggevoelig kind, omdat u vermoedt dat uw kind hooggevoelig is? Of wilt u meer weten over de begeleiding van Limattivo in Etten-Leur voor hooggevoelige kinderen? In beide gevallen neemt u contact met ons op via 06-23872870. Wij informeren u graag over ondersteuning bij hoogsensitieve kinderen.