Meer over onze hersenen

Wil je meer weten over degene die je kind en jou verder kan helpen? Laat ik je wat meer over mezelf vertellen. Ik ben Linda Matijsen, hoogsensitief (hsp) en beelddenkend. Ik heb drie kinderen en een lieve man. Toen een van onze zonen leerproblemen kreeg op de basisschool, begon onze zoektocht naar hulp voor hem. Het is als moeder vreselijk om je kind te zien worstelen. Tijdens deze zoektocht ontdekte ik dat hij een beelddenker is. En zo kwam ik erachter dat ik dat ook ben. De hulp die wij kregen voor onze zoon, vond ik zo interessant dat ik zelf opleidingen ben gaan volgen om ouders en kinderen te ondersteunen en begeleiden in hun eigen zoektocht naar oplossingen.

Omdat ik meerdere opleidingen heb gevolgd, kan ik putten uit zoveel verschillende methodes om jouw kind te helpen. Elk kind gedraagt zich anders. Elk kind leert anders. Elk kind is uniek! Daarom denk ik niet in hokjes of labels, maar in oplossingen die je kind verder helpen; op school en in de rest van zijn leven. Ik vind het belangrijk om maatwerk te leveren.

In mijn rugzak zitten onder andere:

 • Ik leer anders
 • Beeld denk expertise kind/jongeren/volwassenen
 • Individueel emotioneel begeleider kind/jongeren/volwassenen
 • Cito in Beeld trainer
 • breintraining en stressreductie
 • Neurofeedback
 • Emotionele healing
 • PSBK (psychosociale basiskennis)
 • Hypnotherapie (kind,jongeren,volwsassenen)
 • Hypno-Kids
 • Hypno-Cell
 • Hypno-Waving (EMDR)
 • Virtuele maagband
 • Transformatietherapeut

De rugzak raakt nooit vol. Ik volg gedurende het jaar regelmatig bijscholing of trainingen bij collega’s en opleiders.

Bel mij vandaag nog

Wil je weten hoe jouw hersenen of die van je kind werken?

Mijn zoon van 10 jaar (en ik) zijn onder behandeling / begeleiding geweest van Linda van Limattivo in Etten-Leur. Mijn zoon heeft ADHD en is extreem hooggevoelig wat faalangst en veel verdriet met zich meebrengt. Na verschillende therapieën om bijvoorbeeld zijn trauma’s weg te helpen dmv EMDR, testen en hulp zijn deze allemaal succesvol afgerond. Echter bleef de stress voor schoolwerk groot en konden ik en anderen dit niet oplossen. Nadat mijn zoon bij Linda een scan heeft gemaakt van zijn hersengolven en ik kaart is gebracht waar het beter kon zijn ze hiermee aan de slag gegaan. De hersentraining, maar ook de trainingen samen wekelijks hebben mijn zoon goed gedaan. Linda is een heel lief persoon met een warme persoonlijkheid die ook ziet en begrijpt hoe mensen in elkaar zitten. Ze pakt de dingen heel goed aan, waar ik ook veel van heb geleerd. Dingen anders verwoorden lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Om een voorbeeld te geven vroeg Linda mijn zoon om het woord “station” te schrijven. Mijn zoon schreef “stasjon”. En toen dacht ik “oh jee, dat is niet goed, hoe gaat hij daarop reageren, want thuis resulteerde dat in huilen”. Maar Linda zei “Heel goed, ik zie dat daar station staat, prima, maar iemand anders heeft bedacht dat we het op een andere manier schrijven. Maar nog steeds is het goed, want ik kan lezen dat daar station staat. Ik zal je nu laten zien hoe degene heeft bedacht hoe we het woord station schrijven.” En ik dacht meteen “wat goed!” en mijn zoon reageerde daar ook supergoed op. Daarom is het belangrijk dat we omdenken en soms hebben we daar hulp bij nodig. Net als het leegmaken van zijn hoofd, maar ook het indelen van zijn hoofd. Ik merk nu dat we daar heel veel zelf mee kunnen en dat is heel fijn.

Review.

Het leren van tafels doen we ook op een manier die ik nooit zelf had kunnen bedenken en het klokkijken ook. Natuurlijk is niet alles ineens opgelost en blijft hij altijd een gevoelig kind, maar met de hulp van Linda heb ik hem weer zien opbloeien en zit hij veel beter in zijn vel. Dingen gaan soms gemakkelijker en soms niet, maar al met al zie ik heel veel verbetering en daar zijn wij Linda allebei dankbaar voor. Het is jammer dat je na een tijdje ook weer afscheid moet nemen, omdat je dit vak (kan ook niet anders) vanuit je hart beoefent. En wij hebben Linda ook in ons hart gesloten. We kunnen altijd bellen of appen als er wat is en dat is heel fijn. Je voelt en merkt aan alles dat ze alles doet met het oogpunt wat het beste is voor je kind. Dat wij als ouders zelf ook tools krijgen om dingen te leren is superfijn. Bedankt voor alle goede zorgen en we houden zeker contact. Voor mensen die twijfelen om naar Limattivo te gaan… ga ervoor. Dan voel je meteen dat het goed zit!