Is mijn kind hoogbegaafd? U heeft het zich wellicht wel eens afgevraagd. Zeker wanneer u een ontwikkelingsvoorsprong op leeftijdsgenoten merkt. Hoewel hoogbegaafde kinderen het tot een jaar of drie vaak gewoon naar hun zin hebben, zitten ze daarna veel minder vaak met andere kinderen op één lijn. Wanneer dit niet erkend wordt, kan een kind met kenmerken van hoogbegaafdheid veel problemen ondervinden. Het is dan ook van groot belang om een hoogbegaafd kind voldoende aandacht en ondersteuning te geven. Dat kunt u als ouder doen, maar u kunt natuurlijk ook de hulp inschakelen van een specialist als Limattivo in Etten-Leur. Wij beschikken over de juiste kennis en expertise om uw kind goed te begeleiden en u als ouder goede handvatten te bieden voor de toekomst.

Is mijn kind hoogbegaafd?
En wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid bij een kind?

Is mijn kind hoogbegaafd? Dat is soms moeilijk te achterhalen. Toch zijn er een aantal kenmerken van hoogbegaafdheid bij een kind waar u als ouder op kunt letten. Een hoogbegaafd kind loopt namelijk vaak voor op verschillende gebieden, waaronder cognitief, motorisch en spraak- en taaltechnisch. Daarnaast zijn kenmerken van hoogbegaafdheid ook dat het kind creatief is, een groot doorzettingsvermogen heeft en over een onuitputtelijke nieuwsgierigheid beschikt.

Bel mij vandaag nog

Wil je weten hoe jouw hersenen of die van je kind werken?

Maak gebruik van onze expertise

U kunt zich vast voorstellen dat hoogbegaafde kinderen zich op een gegeven moment gaan vervelen wanneer ze niet de juiste begeleiding krijgen. Soms passen kinderen zich zelfs aan hun leeftijdsgenoten aan en worden ze daardoor geremd in hun ontwikkeling. Bij Limattivo in Etten-Leur helpen wij u als ouder en uw kind om passende leermethoden te vinden, die uw kind uitdagen en stimuleren in hun ontwikkeling. Wilt u meer informatie over de kenmerken van hoogbegaafdheid bij uw kind? Of wilt u antwoord op de vraag: ‘Is mijn kind hoogbegaafd?’ Wij informeren u graag over de mogelijkheden en hoe onze hersenen werken. Bel naar 06-23872870 en maak een afspraak. Wij helpen u graag verder.