Mijn zoon van 10 jaar (en ik) zijn onder behandeling / begeleiding geweest van Linda van Limattivo in Etten-Leur. Mijn zoon heeft ADHD en is extreem hooggevoelig wat faalangst en veel verdriet met zich meebrengt. Na verschillende therapieën om bijvoorbeeld zijn trauma’s weg te helpen dmv EMDR, testen en hulp zijn deze allemaal succesvol afgerond. Echter bleef de stress voor schoolwerk groot en konden ik en anderen dit niet oplossen. Nadat mijn zoon bij Linda een scan heeft gemaakt van zijn hersengolven en ik kaart is gebracht waar het beter kon zijn ze hiermee aan de slag gegaan. De hersentraining, maar ook de trainingen samen wekelijks hebben mijn zoon goed gedaan. Linda is een heel lief persoon met een warme persoonlijkheid die ook ziet en begrijpt hoe mensen in elkaar zitten. Ze pakt de dingen heel goed aan, waar ik ook veel van heb geleerd. Dingen anders verwoorden lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Om een voorbeeld te geven vroeg Linda mijn zoon om het woord “station” te schrijven. Mijn zoon schreef “stasjon”. En toen dacht ik “oh jee, dat is niet goed, hoe gaat hij daarop reageren, want thuis resulteerde dat in huilen”. Maar Linda zei “Heel goed, ik zie dat daar station staat, prima, maar iemand anders heeft bedacht dat we het op een andere manier schrijven. Maar nog steeds is het goed, want ik kan lezen dat daar station staat. Ik zal je nu laten zien hoe degene heeft bedacht hoe we het woord station schrijven.” En ik dacht meteen “wat goed!” en mijn zoon reageerde daar ook supergoed op. Daarom is het belangrijk dat we omdenken en soms hebben we daar hulp bij nodig. Net als het leegmaken van zijn hoofd, maar ook het indelen van zijn hoofd. Ik merk nu dat we daar heel veel zelf mee kunnen en dat is heel fijn. Het leren van tafels doen we ook op een manier die ik nooit zelf had kunnen bedenken en het klokkijken ook.

Natuurlijk is niet alles ineens opgelost en blijft hij altijd een gevoelig kind, maar met de hulp van Linda heb ik hem weer zien opbloeien en zit hij veel beter in zijn vel. Dingen gaan soms gemakkelijker en soms niet, maar al met al zie ik heel veel verbetering en daar zijn wij Linda allebei dankbaar voor. Het is jammer dat je na een tijdje ook weer afscheid moet nemen, omdat je dit vak (kan ook niet anders) vanuit je hart beoefent. En wij hebben Linda ook in ons hart gesloten. We kunnen altijd bellen of appen als er wat is en dat is heel fijn. Je voelt en merkt aan alles dat ze alles doet met het oogpunt wat het beste is voor je kind. Dat wij als ouders zelf ook tools krijgen om dingen te leren is superfijn. Bedankt voor alle goede zorgen en we houden zeker contact. Voor mensen die twijfelen om naar Limattivo te gaan… ga ervoor. Dan voel je meteen dat het goed zit!