Vaak realiseren we ons niet hoeveel invloed onze leefstijl en met name voeding heeft op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Veel van waar we tegenaan lopen kunnen we dan ook oplossen door onze leefstijl goed onder de loep te nemen. Limattivo helpt u als erkend OerSterk coach graag.

Wat is OerSterk coaching?

OerSterk coaching richt zich op de leefstijl, waarbij er met name gekeken wordt naar voeding. Voeding bepaalt veel en kan ons gezond houden, maar kan ook zorgen voor vervelende problemen waardoor we ons fysiek en / of mentaal niet goed voelen. Zo kan een niet passende leefstijl zorgen voor burn-out en depressies en kan het bijdragen aan lichamelijke klachten, zoals auto-immuunziekten, reuma en (chronische) vermoeidheid.

Binnen OerSterk coaching wordt er ingezet op ontspanning, eten en drinken, beweging en mindset en zingeving. Als OerSterk Coach neemt Limattivo binnen een veilige omgeving uw leefstijl onder de loep en kijkt samen met u naar passende oplossingen. Neemt u gerust contact op voor meer informatie over OerSterk coaching.

Hoofd – Hart – Buik Plan

Uw manier van leven en met name voeding hebben een grote invloed op hoe u zich voelt in het dagelijks leven. Niet alleen voeding bepaalt of u zich fit voelt of juist constant moe bent, ook stress is van grote invloed. Door stressvolle situaties maken we het hormoon ‘cortisol’ aan, waardoor er een ‘fight or flight’ reactie ontstaat. In de oertijd kwam dit goed van pas; de mens was kwetsbaar en we hadden dit hormoon met bijbehorende reactie nodig om ons leven te redden.
Tegenwoordig krijgen we maar weinig te maken met situaties die om een dergelijke leven-of-dood-reactie vragen. Ons lichaam weet dat echter niet; voelen we bijvoorbeeld te veel druk op het werk en maken we ons zorgen, dan maken we cortisol aan en is ons lichaam constant bezig om te bepalen wat we moeten doen om in leven te blijven.
Stress, slechte voeding, te weinig ontspanning en beweging zorgen er allemaal voor dat we mentaal en fysiek opgebrand raken, ons niet goed meer kunnen concentreren, depressief worden of last krijgen van een breed scala aan lichamelijke klachten.

Lekker in uw vel zitten betekent dus dat we naar het totaalplaatje moeten kijken. Limattivo is een expert op dit gebied en kan u goed helpen om uw levensstijl aan te passen, zodat u minder last heeft van stress. Dit doen we door middel van het hoofd-hart-buikplan, waarbij we kijken naar uw mindset, uw ontspanningsmethoden en mate van beweging, uw voeding en eventuele invloed van medicatie. Door dit in balans te brengen, zult u zich veel fitter voelen en kunnen verschillende mentale en lichamelijke klachten afnemen.

Wil je weten hoe jouw hersenen of die van je kind werken?

OerSterk coaching bij Limattivo

Bent u geïnteresseerd in OerSterk coaching bij Limattivo of wilt u graag uw situatie voorleggen? Neem dan gerust contact met ons op of bel ons. We bespreken met plezier hoe we u kunnen helpen om u fit en gezond te voelen, zodat u lekker door het leven gaat.

Bel mij vandaag nog