Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing beelddenken en hoogsensitiviteit bij kinderen en volwassenen

april 16, 2019 @ 7:30 pm - 9:30 pm

Gratis

Linda Matijsen is ervaringsdeskundige. Ze is niet alleen zelf beelddenker en hoogsensitief, ook één van haar kinderen is hooggevoelig en denkt vooral in beelden. Linda heeft zich vooral voor haar zoon verdiept in de materie: bij ‘Ik leer anders’ heeft ze de opleiding tot coach voor beelddenkers gevolgd.

Kinderen die vooral leren door visuele waarneming, lopen vaak op sociaal gebied en bij de vakken mondelinge taal, lezen en rekenen tegen problemen aan. Het is van belang dat ouders, leerkrachten en intern begeleiders in elk geval rekening houden met de mogelijkheid dat een kind met leer- en taalproblemen, een beelddenker is. Via observatielijsten is het mogelijk een beelddenker te herkennen.

Als er rekening wordt gehouden met de andere manier van informatie verwerken, namelijk meer met behulp van beelden, en meer top-down, dan in woorden en bottom-up, zie je een kind vaak weer opbloeien.

In haar lezing legt Linda uit wat de samenhang is tussen beelddenken en hoogsensitiviteit en welke gevolgen dat heeft voor het leren en communiceren op school. Ook zal ze aandacht besteden aan de methodieken die gevolgd kunnen worden voor kinderen die in beelden denken.

Tijdens en na de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Indien men liever een persoonlijke afspraak maakt, kan met contact opnemen met Linda Matijsen, Telefoon: 0165-508117 | Mobiel: 06-23872870 | Email: info@limattivo.nl

Gegevens

Datum:
april 16, 2019
Tijd:
7:30 pm - 9:30 pm
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie